tiistai 1. maaliskuuta 2016

Sä oot vahva nainen ja selviät tästä.

Sori miehet, tää on naisvoittoinen teksti. Olin tänään tyttöjenillassa. Naiset, mitä mä tekisin ilman teitä! Mietin illan jälkeen erinäisiä asioita. Ensinnäkin päätin taas, että pyrin puhumaan suoraan. Loppu jää lukijan vastuulle.

Mun elämään on yhtäkkiä ilmestyny joukko vahvoja ja viisaita naisia. Mä en tiedä osaanko mitenkään ilmaista paljon se merkitsee. Ne naiset on suuri syy siihen, että mun nuppi on näin hyvin vielä kasassa. Mä en tiä kuinka paljon mulle jää muistirekisteriin näistä päivistä. Ei ehkä kovin kauheesti. Jotaki kirkkaampia hetkiä, vaikka en tiedä paljon nekin sekottuu keskenään. Kerron silti yhden kohtaamisen. Tarttu olkapäistä kiinni ja vakuutti, etten ole yksin, että selviän. Palaan siihen hetkeen usein.

Selviät tästä, koska sun täytyy.

Mutta miks tuntuu niin vaikeelta pyytää apua? Jää tunne, että jatkuvasti pitäis olla pyytämässä anteeks sitä, että tarttee muita ihmisiä. Miksi?? Eikö se oo vähän typerä ajatus? Ei meistä kukaan vaan selviä täysin yksin. On pakko jaksaa, pakko pärjätä ja pakko puskea eteenpäin. Mä oon yrittäny opetella pyytämään apua. Se ei oo aina helppoa. Mulla on sulle ja itselleni viesti: ei oo häpeä pyytää apua.

Kantaa monta hetkeä eteenpäin ku saa jonkun olkapäälle välillä tiputtaa pari kyyneltä.

Multa kysytään välillä miten mulla menee. Mulla menee huonosti, hyvin, mulla menee sekavasti, itken, nauran, ei tunnu miltään, oon surullinen, oon onnellinen, käyn pohjalla ja pääsen taas pinnalle. Yks tämän päivän opetuksista: mulle saa kuulua hyvää. Koska välillä kuuluu hyvää. Heräsin aamulla. Mul on ystäviä. Aurinko paistaa. Rakastan. Oon onnellinen.

Elokuulta 2015

2 kommenttia:

  1. Olet, Mia, tosi tärkeä (Ps. 139)ja olet ollut Veikolle paras mahdollinen kumppani ja ystävä, "joka jää vierelle, kun muut menee menojaan". Iloitsen myös siitä, kuinka hienosti olet ottanut lapsenlapseni omiksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heikki. :) Tiedän olevani oikeella paikalla.

      Poista