tiistai 31. toukokuuta 2016

Häämatkalla hoo kolmosella

Jokainen päivä on viimeinen.

Heräämme aamulla, olemme elossa! Aurinko paistaa! Musiikki soi ja haemme kaupasta jäätelöä. Jäätelö sulaa sormiin. Näemme meille rakkaita ihmisiä. Iho palaa auringossa. Kävelemme nurmikolla. Otamme päiväunet.

Keitämme ja juomme kahvia. Pihalta tulee sateen tuoksu. Menemme haistelemaan sitä. Puhallamme saippuakuplia auringonlaskuun.


Päivä, kokonainen päivä. Kiitämme Luojaamme siitä ja rukoilemme huomiseksi meille uutta hyvää viimeistä päivää.

Veikolle annettu ennuste on huono. Elinaikaa on jäljellä viikkoja tai kuukausia. Multa kysytään miten tätä oikein jaksaa. Ei saa jäädä kiinni huonoihin hetkiin. "Joka ainoa päivä on tänään", laulaa Juha Tapio. Meille on annettu tämä hetki. Huomista ei ole luvattu kenellekään. Jokainen päivä on viimeinen. Edelliseen blogitekstiin viitaten: kun itket, itke, ja itke kunnolla. Kun naurat, naura sydämestä. Kun rakastat, rakasta kokonaan.

Kuva: Mia Perkiö

Menimme naimisiin 30.4.2016. Nyt kuukautta myöhemmin Veikolla on paikka H3 saattohoito-osastolla. Elämä on karua. Täynnä luopumista. Mutta meillä on tämä päivä. Suosittelen kuuntelemaan Juha Tapion Meillä on aikaa. Joka ainoa päivä on tänään. Voit kuunnella sen vaikka tästä: https://youtu.be/-TgSzYHu-kU

13 kommenttia:

 1. Halaan ja rutistan <3. T.Se toinen Eeva (joskus kauan sitten Porissa)
  (tää linkki hyppäsi mulle FB:ssä kun Eeva oli kommentoinut,enkä voinut olla kommentoimatta...
  itsellä syöpä kosketta myös...isällä keuhkosyöpä, jota ei voi leikata. EN silti väitä edes ymmärtäni teidän polku. Laimea aavistus siitä saattaa olla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen jota syöpä koskettaa, ymmärtää. Kokonaan ei voi ymmärtää toisten polkuja, mutta uskon, että perusymmärrys löytyy. Kiitos. <3

   Poista
 2. Kaunista tekstiä. Koskettaa syvästi. Kunpa Isä antaisi teille lisäaikaa. Teidän elämä saisi koskettaa niin monia. Liian usein kurkotamme pilviin, vaikka elämä on tässä ja nyt.
  -Carita L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mun toive ja rukous on, että tästä tilanteesta mahdollisimman moni vois ottaa jotain hyötyä ja oppia irti.

   Poista
 3. Voi että. En osaa sanoa muuta kuin että voimia teille molemmille oikein todella paljon ja muistan teitä rukouksin. <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä ajatuksia herättävästä kirjoituksesta. Voimia teille molemmille sydämestään toivottaa Maria (Mirkun, Maken ja Miikan sisko)

  VastaaPoista
 5. Ei se helppoa ole - eikä omaisella sen helpompaa. Minä sentään selvisin 2 v sitten diagnosoidulla rintasyövällä, jonka toinen jälkitarkastus on kesällä. Veljeni jaksoi suolistosyöpänsä kanssa reilun 6 vuotta. En osaa sinulle edes voimia toivottaa, koska heikkokin saa olla. Toivottavasti sinulla on tukijoukkoja siellä.

  VastaaPoista